Emotive Cartography

Emotive Cartography by Estudio Guto Requena

Casa Cor São Paulo, 2015

Bar Stella Artois reveals the memory of its location, the remnants of previous Casa Cor expos and the events that happened there. The terrace offers a privileged view of the Jockey Club and opens to the skyline of Marginal Pinheiros in celebration of the city. The interior space, by contrast, is an invitation to introspection.

The 12 benches of the indoor bar were created from ordinary wooden benches that have been “hacked” with the addition of ball feet which raise them 10cm, and upholstered with raw silk produced by silkworms in southern Brazil and dyed with organic material such as onions, beets and earth.

Total area: 320m2
Interior lounge, terrace and bathrooms
Project concept and oversight: Guto Requena
Estudio Guto Requena Team: Paula Molinari, Joana Telles, Patrícia Giufrida, André Romitelli, Martina Brusius
Interactive installation: Rita Wu, Luka Brajovic, Dimitre Lima, Eduzal
Landscaping: Camila Opípari, Rulian Nociti
Advertisements

Talk to me

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s